perjantai 4. huhtikuuta 2008

Tehokkaasti käytetyt kuusi ja puoli tuntia


Felafelia ja couscousia.

Palaan Tukholma-oppaan pariin pitkän tauon jälkeen kun työn alla olevat suuret hommat alkavat olla valmiita.

Olin maalis-huhtikuun vaihteessa päiväristeilyllä Tukholmassa ja kumman paljon yhdessäkin päivässä ehtii tehdä. Yhtä hämmästyttävää on se, että Viking linen Helsingin toimistosta näyttää saavan aina halpoja lähtöjä, vaikka nettisivujen tarjouslähdöissä tarjottaisiin ei oota. Lähdin maanantaina 31.3.08. Ostin lipun samana päivänä, risteily B-hytissä maksoi 39 euroa. Tämä on hytin hinta, siihen olisi mahtunut neljä ihmistä.

Matkavarusteena oli hyvät kengät. Kyllä kuudessa ja puolessa tunnissa ehti nähdä paljon! Rahaa ei kulunut paljoa myöskään perillä, leimasin kaksi A-vyöhykkeen metro-lippua, söin felafelia kurdilaisessa ravintolassa ja kävin kirja-alennusmyynnissä ja turkkilaisessa ruokakaupassa.

Mitä kaikkea ehtii yhdellä metrolipulla:

Aamulla kävelin Viking Linen terminaalista Medborgarplatsenille. Se on lähempänä kuin Slussenin metroasema, ja varsinkin kävelyreitti sinne on paljon kiinnostavampi kuin Slusseniin.
Medborgarplatsenilta ajoin T-Centraaliin ja vaihdoin kruunuja Forexissa, kun Hesassa en ehtinyt. Tosin visa-kortti käy lähes joka paikassa, joten kruunut eivät ole välttämättömiä lyhyen reissun aikana. Ehdin tsekata myös aseman edullisen pockarikirjakaupan POCKET SHOPin.
Rinkebyssä oli näin aurinkoista aprillipäivänä.
Sitten metrolla Rinkebyhyn, jossa on Tukholman edullisimmat ruokakaupat. Reppuun oliiveja ja fetajuustoa, ja ehdin vielä samalla lipulla Rissneen, joka on suosikkilähiöni Tukholmassa.

Siellä kävin syömässä Sulaymania Kebab kuppilassa. Tämä annos maksoi 59 kruunua (6,40 euroa). Alkukeitto, salaattia, felafelia, couscousia, limsaa, leipää suoraan uunista ja kahvia. Eipä tarvinnut syödä mitään muuta sinä päivänä.
Sitten matka jatkui keskustaan. Leimasin uuden lipun ja jatkoin viime kesäistä harrastustani metrojunien kuvaamista.

Tässä metro saapuu Rissnen asemalle. Eikö olekin hieno kuva?
Vaihdoin junaa, niin että pääsin Hötorgetin asemalle, josta on parin minuutin kävelymatka Tukholman shoppailukadulle Drottninggatanille, jonka pohjoispäässä on kiinnostavia kirjakauppoja. Lyhyessä ajassa ehdin rohmuta niin paljon kirjoja kuin pystyin kantamaan. Metrolippu oli vielä voimassa, kun jatkoin matkaa. Palasin Medborgarplatsenille ja siellä oli aikaa kierrellä Söderin halleissa ennen satamaan palaamista.
Tukholmassa oli upean kesäinen ilma. Se ei kuitenkaan tuntunut upealta kun muisti, että on huhtikuun alku eikä heinäkuun alku. Saaristo on upea, mutta sieltä otin kuvia kännykkäkameralla, joita ei voi siirtää kuvia tähän koneeseen. Kokeilen myöhemmin onnistuisiko se kirjaston koneella.

Uusi Tuhkolman reissu on suunnitelmissa pikapuoliin, ja pidemmäksi aikaa kuin kuudeksi ja puoleksi tunniksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa